Феновете на Мария Илиева не скриха вълнението си от срещата с нея и музиката й. Снимки Нели Куртева

Феновете на Мария Илиева не скриха вълнението си от срещата с нея и музиката й. Снимки Нели Куртева

Запомнящ се старт даде началото на националното турне на Мария Илиева. То стартира от Античния театър на Пловдив, а на 14-ти юли концертът е в Летния театър на Бургас.

Концертът стартира с "I Like" и по брилянтен начин обрисува музикалния път на Мария от началото на кариерата ѝ досега. Певицата избра до нея да бъдат Георги Янев (музикален директор и китарист), Мартин Ташев (тромпет), Милен Кукошаров (пиано), Васил Вутев (барабани), Евден Димитров (бас китара), Волен Милчев (беквокали и синтезатор), Владислав Мичев (тромбон и синтезатор), Пламен Денчев (синтезатор и беквокали). Публиката пееше с цяло гърло добре познатите песни, сред които „Лунен сън”, „Нищо”, „Крадена любов”, „Чуваш ли ме”, „Играя стилно”, които този път звучаха в нови аранжименти, дело на Милен Кукошаров.

По време на концерта Мария Илиева подари на фен от публиката незабравимо изживяване. След предизвикателство в социалните мрежи тя избра Красимир Шивачев да се присъедини към нея на сцената и да му посвети любимата му нейна песен. Певицата беше подготвена, че тя е „Нека вали”, но не скри изумлението си, когато пловдивчанинът я запя в отговор на въпроса: „Как се чувстваш?”. Изпълнението се превърна в своеобразен дует между двамата, който публиката дълго време аплодира на крака.

Специалният гост на вечерта беше неотразимият Любо Киров, когото публиката посрещна на крака. Двамата изпълниха дуета си “Alright”, с мощната вокална подкрепа на феновете в Античния театър.

„Турнето ми започва на едно от най-магичните и красиви места в България,” развълнувано сподели Мария. „Благодаря ви за топлината и отношението, за мен е огромно щастие да съм тук пред вас”. Певицата не пропусна и да благодари и на Пловдив – Европейска столица на културата, част от чиято програма беше концертът ѝ.

След два биса и нестихващи аплодисменти, Мария Илиева отдели време след концерта, за да се снима с желаещите и да раздаде автографи върху тениски и албуми, закупени от специалния  мърчандайз щанд., който съпровожда турнето.

Концертите „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” представят едноименния албум на певицата, събрал най-големите хитове от началото на кариерата ѝ до днес.

Галерия