На басейна на Флората ще тренират чужди отбори вместо бургаски клубове. Снимка Архив

На басейна на Флората ще тренират чужди отбори вместо бургаски клубове. Снимка Архив

Състезателите на четири бургаски клуба в продължение на 10 дни нямат възможност да тренират, заради Европейското първенство по водна топка, която ще се проведе в басейна на "Парк Арена ОЗК". За това алармираха председателите на СНЦ "СК Акулите", ПК "Метропол", ПК "Започни да плуваш", КТВ "Арена", които изпратиха отворено писмо до медиите с копие до кмета на Община Бургас Димитър Николов.

В момента всички бургаски клубове водят усилена подготовка за предстоящите първенства. Те тренират основно на басейна "Флора". В продължение на десет дни обаче - от 18 до 28 юли там ще се подготвят отборите на Израел, Русия и Саудитска Арабия. Те е трябвало да ползват басейна на "Парк Арена ОЗК", но там ще бъде домакинството на Европейското първенство по водна топка. Затова отборите на трите държави са преместени на "Флора"-та.

"Те ни отнемат часовете под предтекст, че гостуващите отбори вече са си платили. Възможността да тренираме там се свежда до часовете от 06.30 до 08.30 часа... Възмутени сме от отношението на Живко Иванов (директор на ОП "Спортни имоти" б.а.), който пренебрегва бургаските спортисти за сметка на това ОП "Спортни имоти" да е печелившо предприятие", пише в отвореното писмо.

Според председателите на четирите клуба, ако не се промени ситуацията, те ще трябва да разпуснат децата, защото няма да могат да тренират и да се подготвят за първенствата, които са в периода от 11-ти юли до 4-ти август.