Старши комисар Калоян Калоянов участва в срещата с областния управител Мария Нейкова. Снимки Черноморие-бг

Старши комисар Калоян Калоянов участва в срещата с областния управител Мария Нейкова. Снимки Черноморие-бг

Заради случая на "Алепу", засилват контрола на дюните. Регионалната инспекция по околната среда и води - Бургас се самосезира по сигнали за навлизане на АТВ на морски плаж "Алепу". Част от плажа попада в границите на природна забележителност "Пясъчни дюни в местност Алепу".

Проверката установи следи от навлизане на превозно средство през дюнни природни образувания извън границите на природната забележителност. След това следите преминават в защитената територия по плажната ивица. Няма установени следи от превозни средства върху дюните в границите на природната забележителност.

Инспекцията потърси съдействие от Районно управление - Созопол за установяване на  извършителя, за да се предприемат административно-наказателни мерки по Закона за защитените територии.

За навременни действия и установяване на нарушителите в границите на защитени територии, РИОСВ призовава гражданите да подават сигнали на "зеления телефон" на инспекцията и на тел. 112. Сигналите ще бъдат предавани на МВР за действия по закона, за да бъдат установени и санкционирани нарушителите при преминаване или спиране на МПС през територията на морския плаж и защитените обекти.

Във връзка със сигнала областният управител на област Бургас Мария Нейкова проведе среща с старши комисар Калоян Калоянов - шеф на ОДМВР и с представител ина Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). По време на срещата старши комисар Калоян Калоянов призова гражданите да подават сигнали първо на тел.112. Директната линия дава възможност информацията за нарушения да бъде сведена веднага до най-близкия полицейски екип. Патрули по няколко пъти в денонощието ще обхождат плажовете без концесионер.

Галерия