Разрешителното се отнася за 60 броя зарядни станции за бавно зареждане. Снимки Община Варна

Разрешителното се отнася за 60 броя зарядни станции за бавно зареждане. Снимки Община Варна

Община Варна получи разрешение за ползване за зарядните станции на електробусите в града. Документът е издаден от Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, след като на 15-ти ноември започна работа държавната приемателна комисия. В разрешението за ползване се посочва, че строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и е представена необходимата документация.

Разрешението за ползване въвежда в експлоатация изградените 60 броя зарядни станции за бавно зареждане в депото на „Градски транспорт“ и двете зарядни станции за бързо зареждане на обръщачите на „Почивка“ и „Владислав Варненчик“. Те, заедно с 60-те електрически автобуса, бяха изградени и доставени по проекта „Екологично чист транспорт за Варна“. Той се реализира от Община Варна по оперативна програма „Околна среда“.

В състава на държавната приемателната комисия, учредена два дни по-рано, участваха кметът Благомир Коцев, както и представители на общинската фирма „Градски транспорт“, РИОСВ, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, „Електроразпределение Север“ и фирмата по строителен надзор.

Галерия