Станислав Иванов е кандидат за общински съветник от ПП - ДБ в община Бургас

Станислав Иванов е кандидат за общински съветник от ПП - ДБ в община Бургас

Днес ви срещаме с един от кандидатите за общински съветници в община Бургас. Това е Станислав Иванов, който е представител на новата генерация политици в региона.

Ти си част от обществения и политическия живот от няколко години и правиш впечатление на доста подготвен човек. Проведоха се няколко парламентарни избора в които ти за изненада на много хора не взе участие. Защо обаче реши да се включиш в местните избори сега?

Аз мисля, че всеки човек трябва да насочи енергията си там, където смята, че може да бъде полезен. Активно участвам в общественият живот от 2015 година, а участието ми в политическият живот на Бургас е от 2019г., когато реших, че ще се посветя на развитието на града си. За тези 4 години успях да се срещна с много хора, които ми споделяха не само лични, но и обществени проблеми. За мен след всички тези срещи оставаше да мисля върху решенията им. Е, сега вече мога да предложа как да се решат проблемите.

- Не смяташ ли, че си прекалено млад за да предлагаш решенията на проблеми трупани с години и нерешени от никого?

Първо, общинският съветник трябва да прави това – да решава проблемите на града и на хората в него. Второ – всички сте чували за онази стара приказка за можещите и неможещите. В нея никъде не се говори за възраст. Аз имам самочувствието, че съм от можещите.

- Да, но в общинският съвет ще се сблъскаш с много опитни съветници, зад които стоят по няколко мандата.

Аз с удоволствие бих се учил от хора, които имат опит и са доказали, че работят в обществена полза. А що се отнася до тези, които са се сраснали със стола на общински съветник и са превърнали това в професия, с тях гарантирано ще се сблъскам много здраво. Смятам, че такива като тях не са полезни за развитието на града ни.

- Добре, а кои са твоите силни черти?

Както вече се разбра, аз съм изключително прям и директен човек. Така че, ако в някое от предложенията в общинският съвет видя порок, аз със сигурност ще се изправя срещу това и ще го направя достояние на всички граждани. Никога не посочвам само проблемите, а правя всичко възможно да предложа най-доброто решение, защото иначе би било несериозно.
Също така, категорично няма възможност да се огъна под натиск, без значение кой стои срещу мен.

- А кои са приоритети, за които ще работиш през следващите 4 години в Общинския съвет?

- Със сигурност, в общинския съвет няма да се работи само по моите приорите. Заявявам най-отговорно, че ще подкрепям всяко едно смислено предложение, но както казах, ще се противопоставям на всяко предложение, което не е в интерес на гражданите на Бургас или виждам корупционна практика в него.

Но да се върна към въпроса Ви. Моите приоритети са свързани в няколко области. Със сигурност на първо място трябва да бъде икономическото развитие на Бургас. През годините, тук се инвестираха средства в градинки и площадки, което разбира се е хубаво, но не е достатъчно. Бургас е на четиринадесето място по работни заплати в страната. Града ни има спешна нужда от икономически растеж и работещите хора да получават достойно възнаграждение за труда, който полагат. Друг приоритет за мен са детските ясли. Бургаските родители изпитват затруднения, когато дойде момента да запишат децата си на ясла, защото няма достатъчно места. Ако не се вземат мерки в най-кратки срокове, то скоро ще заприличаме на София, което аз не бих искал да се случи. Имам и много други приоритети, които смятам да развия през следващите дни и да реализирам в следващият Общински съвет. Сега ще си позволя само да ги маркирам – повишаване на сигурността в града, създаване на фонд „Жилища“, по-чист въздух, промяна на транспортната схема на града, подобряване на социалните услуги, подкрепа за спорта в града и доста други. Имам идеи как да се развият и някои от сега действащи проекти.

- И за финал на днешният ни разговор, кое е Вашето послание към хората от Бургас?

Вместо да отправям послания към хората, бихте ли ми позволили да разкажа една много лична за мен история? Беше денят в който свалиха от поста Председател на Народното събрание – Никола Минчев. Тогава, пред сградата на Народното събрание, спонтанно излязоха хиляди хора в негова защита. Докато вървях близо до Никола през цялото множество от хора, един млад мъж, който носеше дъщеричката си на раменете си ме хвана през ръката и през сълзи ми каза:
„Моля ви, направете всичко по силите си, само децата ни да не напускат България“.
Това искам да кажа на моите съграждани. Нека направим така, че децата на Бургас да остават тук. Това е и мотивът който ме води.  Вярвам, че можем заедно да го направим.

Ако решите, можете да ме подкрепите с бюлетина 66 и преференция 109.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Галерия