Заради инцидентът, отсечката на Тракия е затворена за движение. Снимки ОД на МВР

Заради инцидентът, отсечката на Тракия е затворена за движение. Снимки ОД на МВР

Автомагистрала "Тракия" е затворена за движение в посока от Бургас към София, заради тежък пътен инцидент с убит, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Тази сутрин към 07.51 ч. в района на пътен възел Карнобат, км. 324, лек автомобил "Ауди А 3", с бургаска регистрация, застигнал и блъснал в задната лява гума циментовоз, пътуващ в средната пътна лента. От удара колата изхвърча и спира върху разделителната мантинела. Зад волана е бил 21-годишният водач.

По първоначални данни има един загинал пътник от автомобила, а са пострадали водача и двете му спътнички. Пострадалите са откарани към Бургас за оказване на медицинска помощ.

Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас са в автомобилни части и остатъци от самокатастрофиралия автомобил. До приключване на огледа и почистване на пътното платно пътуващите за София ще се отклоняват през обходен маршрут - пътен възел Карнобат, стария път през с.Венец в посока София. Движението към Бургас е много затруднено, тъй като се извършва в една лента - аварийната.

Вероятно по-късно ще се затвори и платно за Бургас за почистването му, като трафика за кратко ще се отбие през пътен възел Карнобат за Айтос.

Галерия