Организацията в движението ще бъде въведена от понеделник. Снимка Лина Главинова

Организацията в движението ще бъде въведена от понеделник. Снимка Лина Главинова

Улица "Прилеп" във Варна ще бъде затворена за движение, заради предстоящи строително-монтажни работи при кръстовището с булевард "Васил Левски", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в община Варна. Временната организация на движение ще бъде въведена на 10-ти декември (понеделник) и ще продължи до приключване на строително-монтажните дейности. Ще бъде извършен пробив на улица "Кестен" към булевард "Цар Освободител", така ще ще бъде осигурен обходен маршрут за булевард "Цар Освободител". Движещите се по булевард "Васил Левски" от базар "Левски" в посока ХЕИ и булевард "Христо Смирненски", ще бъдат отклонени по улица "Роза" и улица "Брегалница". За връзка с булевард "Цар Освободител" обходът ще се осъществява по улица "Отец Паисий".

"От понеделник се въвеждат и маршрутни промени за автобусни линии №10, 12 и 23, в участъка на улица "Прилеп" - от кръстовището с булевард "Васил Левски", обявиха от "Градски транспорт". От жп гарата и Аспарухово, след спирки "Янко Михайлов" и "Проектантска", автобусите ще се движат по булевард "Цар Освободител". На кръстовището с булевард "Христо Смирненски" ще завиват надясно и ще се включват по утвърдените маршрути. Няма да се обслужва спирка "ВиК", ще се обслужват спирки "Струга" и "Победа".

Автобусна линия 12 от "Бриз" в посока "Аспарухово", след спирка "Военна болница", ще завива наляво по улица "Подвис" и ще обслужа спирки "Зеленика", "Спартак", след което ще се включва по маршрута си. За периода на ремонтните дейности по линията няма да се обслужват спирки "Подвис", "Вятърна мелница", "ВиК".