Заради изпълнение на проект Реконструкция на уличната мрежа затварят улици във Варна. Снимка Архив Черноморие

Заради изпълнение на проект Реконструкция на уличната мрежа затварят улици във Варна. Снимка Архив Черноморие

Улица "Народни будители" във Варна се затваря утре, 17-и юли, в участъка от кръговото с улица "Мара Тасева" до улица "Св. св. Кирил и Методий". Това се налага във връзка с  проекта "Реконструкция на улична мрежа по трасето на булевард "Народни будители" в квартал "Аспарухово" в участъка от улица "Мара Тасева" до улица "Нарва" и от булевард "Св. св. Кирил и Методий" до улица "Мара Тасева" в т.ч. трасето на обръщач на МГТ по булевард "Св. св. Кирил и Методий". 

От 21-и юли, събота, се затваря и движението по южното платно на булевард ННародни будители" в участъка от спирка. "Джанавара" до кръговото с  улица "Мара Тасева". В този участък движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в северното платно. 

Считано от 17-и юли се въвеждат следните маршрутни промени, съобщават от общинската фирма "Градски транспорт":

Автобусни линии 36 и 37 ще преустановят обслужването на спирки "Джанавара" двупосочно в кв. "Аспарухово"; 

Автобусни линии 12 ,17, 17А, 17/60, 46, 55 след спирка "Любен Каравелов" ще продължат по ул."Мара Тасева". Ще се спира на  обозначени временно спирки двупосочно на същата улица, (които ще заместват спирка "Народни будители"), поради затваряне на бул. "Народни будители" до центъра на Аспарухово. На кръстовището с бул. "Св.св. Кирил и Методий" и "Първи май" всяка линия ще продължава по утвърдения си маршрут;