Промяната в движението влиза в сила от 21-и януари

Промяната в движението влиза в сила от 21-и януари

Улици във Варна ще бъдат затворени за движение, заради ремонт, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Проектът за строително-ремонтни работи и подмяна на подземна инфраструктура започва на 21-ви януари, неделя и това ще доведе до преустановяване на движението на автомобили по следните участъци: булевард "Цар Освободител" в отсечката от булевард "Приморски" до булевард "Княз Борис I", както и по булевард "Приморски" в обхвата от улица "Стефан Стамболов" до булевард "Цар Освободител".

В тази връзка ще има промяна и в обслужването на линиите на градския транспорт: ще бъдат въведени двупосочно маршрутни промени за автобусни линии с номера - 17 А, 20 и 39.

Няма да се обслужват двупосочно автобусни спирки - "Димчо Дебелянов", жп гара на площад "Славейков", спирка "Басейна", спирка "Фестивален комплекс", спирка "Академията" на булевард "Цар Освободител".

Маршрутът на линия №17 А двупосочно се променя както следва: след спирка "8-ми декември", спирка "Полиграфията", спирка "Козирката", спирка "Севастопол", спирка "Академията" и продължава по маршрута си.

Маршрутът на линия №20 в посока жп гара се променя както следва: след спирка "Окръжна болница" ще завива по булевард "Осми Приморски полк" надясно в посока жп гара и ще обслужва спирки - "Площад Съединение", "Музея", "Матроски клуб", жп гара.

Маршрутът на линия №20 в посока Владиславово -  първа спирка жп гара (от джоба), "Македонски дом", "Козирката", "Музея", на кръстовището с булевард "Цар Освободител" се включва по маршрута си.

Маршрутът на линия №39 двупосочно - след спирка "Спортна зала" продължава по булевард "Княз Борис Първи", спира на "Академията", "Севастопол", "Музея", "Матроски клуб", "Полиграфията" и продължава по утвърдения си маршрут.

Временна организация на движение се въвежда и заради ремонта на булевард "Първи май" в квартал "Аспарухово", като в участъка от улица "Св. св. Кирил и Методий" до улица "Георги Стаматов" се затваря за движение едното платно - от страната на жилищната зона, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно - от страната на парка.

Затворен за влизане на автомобили ще бъде булевард "Народни будители" от кръстовището с булевард "Мара Тасева". Движението в посока център и квартал "Галата" ще се осъществява двупосочно по новоизграденото северно платно на булеварда. По трасето на булевард "Мара Тасева" са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват спирка "Народни будители".