Периодът е съобразен с наличието на 3 почивни дни, с цел минимизиране неудобството за гражданите

Периодът е съобразен с наличието на 3 почивни дни, с цел минимизиране неудобството за гражданите

Временна организация на движението ще бъде въведена във Варна във връзка с приключването на асфалтовите и пътни дейности по изграждането на кръговото кръстовище на улица "Девня" с булевард "Васил Левски" във Варна за времето от 21-ви май 2020 (четвъртък) до 25-ти май 2020 г. (понеделник) включително. Периодът е съобразен с наличието на 3 почивни дни, с цел минимизиране неудобството за гражданите. Предвижда се пълно затваряне на улица "Девня" в обхвата на строежа – в участъка от булевард "Република" до улица "Г. Пеячевич". Булевардът се използва за трасе на транзитното товарно движение, което по време на строителство ще бъде пренасочено по обходни маршрути.

В участъка на улица "Девня" от улица "Г. Пеячевич" до северен пътен възел на Аспарухов мост движението ще се осъществява еднопосочно към Аспарухов мост. Движещите се по улица "Девня" в посока град Девня от пътния възел на Аспарухов мост ще бъдат пренасочвани обратно към центъра на града.

Затворено за движение става локалното платно на булевард "Васил Левски" в посока улица "Девня" от моста при улица "Свобода", както и северното платно на директното трасе на булевард "Васил Левски" от булевард "Владислав Варненчик" до улица "Девня".