Ремонтните дейности ще продължат през следващите две седмици. Снимка Община Бургас

Ремонтните дейности ще продължат през следващите две седмици. Снимка Община Бургас

Затварят за две седмици пътно платно в бургаския комплекс "Изгрев". Стартира следващ етап от ремонтните дейности на улица "Петко Задгорски" в участъка от улица "Георги Калоянчев" до улица "Никола Петков". От днес за срок от две седмици се променя временно организацията на движение. Улицата ще бъде затворена за автомобили в споменатия участък в едната посока – направление от улица "Никола Петков" към улица "Георги Калоянчев".

Ремонтът ще стартира при кръстовището до магазина. Първо ВиК и Топлофикация – Бургас ще извадят старите и ще поставят нови тръби. След тях Общината ще положи нов асфалт. На кръстовището ще бъдат монтирана и светофарна уредба. После работата ще се премести на следващ уличен участък.

Ремонтните дейности налагат автобусни линии Б1 и Б11 временно да се движат с променен маршрут, както следва:

- линия Б1 - запазва се маршрутът от терминал "Изгрев" в посока Терминал „Меден рудник“. В обратна посока от терминал "Меден рудник" към терминал "Изгрев", автобусите ще пътуват по съществуващия маршрут до спирка "Никола Петков" и продължават по улица "Димитър Аврамов" - улица "Акве Калиде". За пътниците е важно да знаят, че спирка "Велека" до парк "Изгрев" няма да се обслужва, а ще се ползва спирката на линия 12 до бл.39.

- линия Б11 - автобусите по линията ще се движат двупосочно от терминал "Изгрев" - улица "Акве Калиде" - улица "Димитър Аврамов" - булевард "Никола Петков". Спирките "Изгрев", бл.15, "Изгрев", бл. 70 и "Изгрев", бл. 43 няма да бъдат обслужвани, но автобусите ще спират двупосочно на всички съществуващи спирки по изменения маршрут - "Акве Калиде", "Добри Чинтулов" и "Велека".