Няма рискови места и стуацията в Бургас е спокойна. Снимка Община Бургас

Няма рискови места и стуацията в Бургас е спокойна. Снимка Община Бургас

Дъждът продължава да създава проблеми на шофьорите в региона. Затворен е пътят Ахтопол-Резово, поради преливането на моста на река Велека. Ситуацията около кръстовище със средецкото село Дебелт е сходна и преминаването там е невъзможно, тъй като липсва отток на водата. Има аварирали автомобили. Обходният маршрут е през селата - Константиново, Русокастро, Дюлево и град Средец.

Обстановката на територията на община Бургас е спокойна. Няма рискови места, заради оттичането на водата в кризисните зони от вчера. Системата за ранно оповестяване риска от наводнения отчита единствено леко завишение на нивото на водата в квартал "Долно Езерово". През изминалата нощ е имало преливане на вода от закритото дере там към улица "П. Петков", но с помощта на пожарен автомобил проблемът е бил овладян. Няма засегнати къщи.

През изминалите 24 часа в Община Бургас са постъпили близо 70 сигнала за наводнени дворове, улици или мазета. Най-много са били те в квартал "Победа" - 19 сигнала, 10 сигнала са били подадени от комплекс "П.Р. Славейков", 9 от комплекс "Меден рудник", 6 от комплекс "Братя Миладинови", 5 от ЦГЧ, 2 от комплекс "Зорница" и също толкова от квартал "Долно Езерово", по един сигнал е подаден от кварталите "Сарафово" и "Лозово".

Към 07.00 часа тази сутрин са паднали 65,8 литра дъжд на кв.м. за денонощие.