Жената на отвлечения бургаски моряк: От Външно казаха да чакам , с която съпруга ми има договор, за да ми кажат, че танкера е отвлечен от бунтовници, но той е добре. Малко по-късно ми поззвъни и Георги, да каже че е жив и здрав. От два дни обаче нямам връзка с него. Телефонът му е изключен", разказа Радост Луизова. Жената потърсила съдействие от Външно министерство, но оттам й казали да изчака.

Георги Луизов плава от 11 години. Качил се на танкера "Ануар Ифрикиа" през октомври. Договорът му изтичал в края на април. На борда му освен Георги е имало още четирима българи. Те обаче са слезли на гръцко пристанище броени дни преди инцидента.

Танкерът е натоварен с 2 800 тона петрол. И според информация от либийска страна отвличането е дело на бунтовници, които предизвикват размириците в Либия.

"Никой нищо не казва от откуп. Искам само да знам как е мъжът ми и да си дойде жив и здрав", каза Радост Луизова.

Тя се срещна днес с кмета на общината Димитър Николов, за да потърси съдействие. Кметът е обещал, че ще се свърже с министъра на външните работи Николай Младенов за повече информация по случая.

От общината са звънили на българското посолство в Триполи. Оттам обаче са им казали, че знаят за случая, но заради тежката обстановка в Либия опитите им да установят връзка с българския моряк са се оказали напразни.