Стефани Колева ще участва с националния отбор на олимпиадата в Япония. Снимки Лина Главинова

Стефани Колева ще участва с националния отбор на олимпиадата в Япония. Снимки Лина Главинова

Златното момиче на българската художествена гимнастика Стефани Кирякова се цели в Топ 10 на най-добрите спортисти на Бургас за 2018 година. Шансовете й да оглави ежегодната класация на Община Бургас са много големи, тъй като тя е с най-добрите резултати през годината. Като част от националния отбор по художествена гимнастика, родената в морския град, гимнастичка спечели бронзов медал в многобоя и златен медал на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София.

Стефани Кирякова бе поздравена за успеха си от кмета на Бургас Димитър Николов. "Стефани е наша гордост! Методичната работа в клуба дава резултати. Щастлив съм, защото осъзнавам, колко трудно постижима е тази титла", каза Димитър Николов на срещата със златното момиче. На нея присъства баща й - Радослав, първата й треньорка, както и ръководството на клуб по художествена гимнастика "Черноморец" - Бургас.

"Благодаря за подкрепата! Надявам се да нося още награди за Бургас", сподели гимнастичката.

Националният ни отбор по художествена гимнастика е първият, който спечели олимпийска квота за Япония през 2020 година.

"Стефани е талантлива и работлива и абсолютно резонни са нейните резултати", каза Ани Бошева - председател на "Черноморец" - Бургас. Тя открива Стефани на 6 години. Бургаското момиче тренира в морския клуб до своята 15-годишнина. Вече две години 17-годишната Стефани е част от клуб "Левски - Илиана" и част от националния отбор по художествена гимнастика.

Галерия