Владимир Зомбори се появи на борда на лодката Бети. Снимки Авторът и Десислава Георгиева

Владимир Зомбори се появи на борда на лодката Бети. Снимки Авторът и Десислава Георгиева

"Ченгене скеле открадна сърцето ми, затова го избрах за снимките на новия ми филм", каза Зорница-София - режисьорка на филма "Три килограма щастие" пред журналисти.

Въпреки че филмовият фестивал във Венеция приключи преди броени дни, неговият дух се усети на територията на Рибарското селище. Режисьорката направи впечатляващо появяване пред бургаски журналисти. Тя и част от актьорския състав пристигнаха с лодката "Бети" по един от каналите.

"Три килограма щастие" получи част от своето финансиране чрез фонд "Култура" на Община Бургас и затова голяма част от снимките се реализират в района. Зам.-кметът по културата в Община Бургас Диана Саватева изказа благодарности към екипа и изрази подкрепата на Общината към българското кино, като припомни, че началото на взаимовръзката между двете постави филма "Петя на моята Петя". 

Рибарското селище е само една от локациите, на които действието във филма ще се развие. От екипа посочиха още като места за снимки - Шофьорския плаж и София.

Предишният филм на Зорница-София "Майка" ще намери своето метафорично продължение в историята на "Три килограма щастие". Макар и тематично подобни в новия си филм Зорница-София решава да подходи с повече лекота към темата, а жанра самата тя определя като нещо средно между драма и комедия. 

На въпроса, защо избира отново да се занимае с темата за репродуктивните проблеми, режисьорката призна, че за нея интерес представляват чисто междучовешките взаимоотношения и как те се влияят от житейските предизвикателства. 

Дария Симеонова, която играе в "Майка", този път ще се превъплъти в негативния персонаж – антагониста - Елизабет. Актрисата не показа притеснение от това предизвикателство. 

"Героинята ми е човек в труден период. Имам опит с негативните персонажи и смятам да подходя с любов към нея", сподели Дария Симеонова.

Ролята на Владимир Зомбори, от друга страна ще контрастира на тази на Дария Симеонова. За персонажа си във филма актьорът каза: "Ще играя съпруг на Дария. Персонажът ми е артист, фотограф, човек, който обича жена си, уравновесен е, но въпреки това има своите трудности".

Сценарият е написан от Зорница-София съвместно с Виктория Пенкова и Петър Делчев. В главните роли във филма влизат - Дария Симеонова, Владимир Зомбори, Стефка Янорова и Герасим Георгиев (Геро). Образът на Геро ще изненада зрителите, защото той се въплъщава в бащата на Елизабет – евангелски пастор. 

Снимките на Ченгене скеле ще приключат на 20-ти септември, а след това екипът се мести в София. 

Режисьорката ни обеща трети филм концепцията, на който, макар и все още неясна, ще продължи темите на "Майка" и "Три килограма щастие". Относно моралните дилеми, както на екрана, така и извън него, тя сподели ключа, който може да отключи всяка врата - любовта. 

автор - стажант - репортер Антоана Кирова