Иво Баев донесе и плоча на Тина Търнър, която притежава в колекцията си. Снимки ГЕРБ

Иво Баев донесе и плоча на Тина Търнър, която притежава в колекцията си. Снимки ГЕРБ

Звезда с името на Тина Търнър вече посреща посетители в бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов". Инициативата за поставянето й е на групата на ГЕРБ в местния парламент, а откриването й и се случи навръх рождената дата на легендарната певица - 26-ти ноември.

Идеята за почетната плоча е на общинския съветник Георги Дракалиев, а поводът е, че преди 42 години Тина Търнър е изнесла два концерта в същата спортна зала, която тогава е носела името "Изгрев".

Оказа се, че сред присъстващите на церемонията снощи има и такива, които са присъствали лично на концертите през 1981 г. Адвокат Иво Баев сподели, че още пази спомени от изживяната емоция.

"Луда работа! Не вярвахме, че е възможно в тези години да видим Тина Търнър на живо. Зала "Изгрев" се пръскаше по шевовете. Помня, че не беше топло, Тина беше с някаква рехава рокличка, но в нейното шоу тя е като навита пружина, неслучайно Мик Джагър ѝ завиждаше за енергията на сцената. Не си спомням всичко, но помня, че като почна парчето Nutbush City Limits, станахме прави и до края не седнахме. Бяхме като замаяни. Слушал бях доста преди това Тина с Айк Търнър, но едно е да слушаш, друго е да видиш такова диво шоу на живо", спомня си Иво Баев - общински съветник от групата на ГЕРБ.

Той е от щастливците, които е гледал неповторимата Тина на концертите и в Бургас, и в София.

"Тръгнахме компания от  Бургас специално за концерта в София. Пред залата едни ограждения – чудо, и страшно много милиция. Също уникален концерт! Към час и половина тази жена не спря да танцува и да пее, страхотия! Бил съм два пъти на концерт на Ролингстоунс, мисля че Тина надминава Мик Джагър по лудост на сцената. Такава енергия! Но първото, което човек усеща е, че тя просто гори с музиката си – танци, пеене, всичко е с огромна любов и удоволствие, от това което прави. Пълно раздаване! Страхотен контакт с публиката във всяка една секунда. Това са големите изпълнители!", разказа още той.

Галерия