Фунда Еригит от Турция е първият сигурен член на международното жури

Фунда Еригит от Турция е първият сигурен член на международното жури

Звезда на турското игрално кино и унгарски режисьор са сред членовете на журито на петото издание на "Burgas International Film Fest" (BIFF), който ще се проведе през юли 2020 година в Бургас, научи "Черноморие". Новината за медията, която от първото издание е партньор на фестивала, съобщи фестивалният директор Емил Ованесов.

Фунда Еригит от Турция е първият сигурен член на международното жури. Тази година тя спечели наградата "Golden Boll" за най-добра турска актриса за 2019 на най-престижния турски фестивал в Адана. Тя е позната в България от ролите си в телевизионните сериали.

Вторият сигурен член на журито е Ференц Тьорок, който е емблема на новото унгарско кино. Има номинация от фестивала "Берлинале". Сред филмите му са - "1945" и "Площад Москва". Гостуването му в Бургас е със съдействието на Унгарския културен институт.

Другата новина е, че турския режисьор Илкер Савашкурт ще бъде част от екипа на бургаския фестивал. Той ще бъде координатор и ще участва в селекцията на филмите, които зрителите ще видят догодина.

Галерия