Комедията ще бъде играна в края на февруари в залата на НХК

Комедията ще бъде играна в края на февруари в залата на НХК

Комедията "Откачена фамилия" по пиесата на Рей Руни - "Кралят на комедията" ще разсмива бургазлии на 28-и февруари. Постановката е на Валентин Танев, а в нея играят Димитър Баненкин, Валентин Танев, Мария Сапунджиева, Ева Тепавичарова, Кирил Кавадарков, Анна Симова и Явор Костов.
"Откачена фамилия" не е просто комедия, а маратон", "Откачена фамилия" е класически фарс: всяка реплика заплита сюжета, всяко движение е рисковано, всяка блъсната врата крие луд маниак зад себе си, а бигамия е вид ястие в китайски ресторант", "Пиеса без капчица политическа коректност- чиста радост от начало до край", "Откачена фамилия" разглежда сериозни въпроси през комична призма. Това е пиеса- десерт: бърза, остроумна, лека, с хрупкави персонажи и достатъчно обрати за всеки вкус" са част от рецензиите за пиесата на Руни в световната преса.
Наричат Рей Куни "Кралят на комедията". Автор е на повече от 70 пиеси, които се играят с успех в цял свят. През 2005 г. получава Орден на Кралство Великобритания - признателност за работата му като драматург.

Билети за "Откачена фамилия" се продават на касата на НХК. Спектакълът гостува в Бургас по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Представлението е на 28-и февруари от 19.00 часа в залата на НХК.