Звезденбург посвети победата си на болния Антонио Георгиев. Снимка ФК Звезденбург

Звезденбург посвети победата си на болния Антонио Георгиев. Снимка ФК Звезденбург

ФК "Звезденбург" постигна победа над другия бургаския тим - "Нефтохимик" в среща от програмата на турнира за Аматьорската купа. Лидерът в "Б" областна група отстрани "Нефтохимик", които доскоро играха в професионалния футбол, след успех с 2:1. Срещата се игра на стадиона във квартал "Ветрен". Резултатът за "Звезденбург" бе открит в 16-та минута от Павел Алексиев. В 39-та минута Кристиян Мирославов изравни. През втората част на двубоя двата тима продължиха битката на терена. Христо Христов успя да изведе "Звезденбург" напред в 57-та минута на срещата след грешка в отбраната на "зелените". "Нефтохимик" се хвърли на щурм в оставащото време, но бургаската "Звезда" се брани отлично и със спортна злоба и сплотени действия удържа. Така "Звезденбург" удари значително по-именития си съперник и не разочарова феновете си.

Клубът е продължител на проекта "Звездичка", но вече на ниво мъже. "Нашите футболисти имат основна работа, а в отбора играят през свободното си време. Но когато дойдат на мач и помиришат тревата и топката, са трудно удържими. Разбират се с поглед и забравят умората и липсата, ако щете на подготовка. В този мач даже играха без премия. Стана хубав, мъжки мач и най- радващото е, че властваше феърплея. Посвещаваме победата се на болния 10-годишен Антонио Георгиев", каза Иван Мирчев - треньор на "Звезденбург". Тимът в следващия кръг на този турнир ще срещне ФК "Созопол".

По време на мача между "Звезденбург" и "Нефтохимик" бе поставена кутия за събиране на средства за лечението на Антонио от Бургас. От няколко години той страда от мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб. Туморът може да бъде премахнат оперативно, но са необходими 50 382 евро.