DSC_9793

DSC_9793

107 деца във Ветрен имат обновена градина

Йорг Золфелнер и Калина Трифонова – член на управителния съвет на дружеството. За тяхното добро настроение се погрижиха децата от градината, които бяха подготвили богата празнична програма.

Детската градина е построена през 1976 г. и не е ремонтирана досега. Поради това фасадите на двата градински павилиона бяха с изпопадала мазилка и боя, а в помещенията имаше влага.DSC_9657

Сега двата павилиона на "Калина Малина" са изцяло санирани и боядисани. Поставена е хидроизолация на покрива и топлоизолация на стените. Подменена е още остарялата и амортизирана дървена дограма с нова PVC. В дворното пространство е обособена детска площадка с нови съоръжения за игра на децата.

Реконструкцията и въведените модерни мерки за енергийна ефективност са реализирани със средства на дружество "EVN България", дарени на Община Бургас за подобряване на условията на работа и качеството на отглеждане на децата в ОДЗ № 4 "Калина Малина".

Градоначалникът на Бургас използва случая да благодари на ръководството на "EVN България" за доброто партньорство и връчи свидетелство за дарение на председателя на дружеството Йорг Золфелнер.

Това, заедно с откритата от Община Бургас през 2009 г. нова парна инсталация с монтиран нов котел, ще допринесат за по-топлата и комфортна среда за отглеждане и израстване на всички 107 деца, разпределени в 1 яслена и 3 градински групи.