Един безумен уикенд може се види през октомври в театъра. Снимка Лина Главинова

Един безумен уикенд може се види през октомври в театъра. Снимка Лина Главинова

11 спектакли са включени в програмата на драматичен театър "Адриана Будевска" за октомври. Стартът ще бъде даден с първото премиерно заглавие за театралния сезон "Един безумен уикенд" от Алън Ейкбърн. Постановката на Николай Ламбрев - Михайловски може да се види на 4-и и 16-и октомври от 19.00 часа в камерна зала "Апостол Карамитев".

Отново в същата зала, но на 6-и и 25-и октомври театралите ще се насладят на "Госпожица Юлия", постановка на Стефан Спасов.

В голямата зала на драматичен театър "Адриана Будевска" на 9-и и 31-и октомври ще се играе "Лъжата“ от Флориан Зелер. Френската комедия, под режисурата на Борислав Чакринов, е второто премиерно заглавие от началото на новия театрален сезон на морската Мелпомена.

За тези, които искат да видят любимите си бургаски актьори Аглика Бояджиева, Стоян Памуков, Юрий Ангелов и Димитрина Тенева, остава спектакълът "Квартет". Той ще се играе на 11-и октомври в камерна зала "Апостол Карамитев".

А хитовата постановка "Да, господин премиер!" На Борис Панкин ще може да се види на 19-и октомври в голямата зала на театъра. В нея участват любимците на родната театрална публика гост-артистите Кръстю Лафазанов и Мариан Бачев, както и част от трупата на морската драма.

Ръководството на "Адриана Будвска" е помислило и за най-малките си театрални фенове. На 23-и и 30-и октомври в голямата зала ще се играе "Приключения опасни със герои сладкогласни" от Недялко  Йорданов. В хитовото произведение на нашия съгражданин ще участват Юрий Ангелов, Зорница Константинова, Невена Цанева, Стоян Памуков, Николай Стоименов, Валери Еличов, Златко Ангелов, Асен Лозанов, Иван Григоров и Розалия Абгарян.

В програмата за октомври е включен и спектакълът "Секси пране" от Мишел Римл на продуцентска къща "Страйп", на 11-и октомври в голяма зала.

И тази есен драматичен театър "Адриана  Будевска" ще приюти на своя сцена фестивала на българския физически и визуален театър "Ерата на водолея". Тазгодишното  ІХ-о издание е на 13-и и 14-и октомври.