Председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова (вляво) поздрави участниците и гостите на конгреса. Снимки Черноморие-бг

Председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова (вляво) поздрави участниците и гостите на конгреса. Снимки Черноморие-бг

147 академици и медици от университети от цялата страна се събират на конгрес в Бургас. Той се организира от Медицинския факултет в университет "Проф. д-р Асен Златаров". Темата на форума е "Предизвикателства пред медицинската наука и практика през ХХI век" и ще се проведе в периода 1 - 3 септември в аулата на Медицински корпус на университета.

"Чест и гордост е да организираме този конгрес. Преди 3 години разкрихме Медицинския факултет с 40 студенти, а днес разперваме крила и организираме конгрес. Надявам се той да с епревърне в емблема на Медицинския факултет", каза при официалното откриване на форума ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Магдалена Миткова. Приветствия към участниците и гостите на конгреса отправиха областният управител Мария Нейкова и председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова. Специални благодарности за съпричастността към дейността на Медицинския факултет получи и Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование и социални дейности в Община Бургас.

"Убедени сме, че конгресът ще допринесе за разпространение на най-новите постижения в медицината", каза председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова. Тя заедно със студенти от факултета и с преподаватели в продължение на 6 месеца са работили за организацията на форума. В рамките на науната сесия ще бъдат изнесени 69 доклада.

Специални гости на официалното откриване бяха зам.-областният управител Мария Ценова, изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски, зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева, Явор Жеков - управител на езиков център "Words" и други.

Галерия