18 двойки си казаха "да" в Несебър

Първият брак е сключен на 9-ти януари от Ася и Желязко Стоянови. Най- младите младоженци са Мийрем и Жельо съответно на 19 и 21 години, а най-възрастните младоженци - Таня и Алфонсо - на 41 и 66 години. Несебър се оказва предпочитано място за сключване на брак на двойки от Ахелой, Бургас, Бяла, Варна, Липник, Кошарица, Монтана, Оризаре, Перник, Поморие, Радва, Разбойна, Русе, Септември и София. Брачни свидетелства в Несебър са подписали и граждани от САЩ, Германия, Норвегия и Руската федерация.

 

В три от смесените бракове (САЩ,Германия и Норвегия) младоженките са българки, а в един - от Русия. Има и такива, които са сключили брак в чужбина и са пожелали той да бъде препотвърден именно в Несебър.

На 10-ти април са сключили брак най-младите младоженци Мийрем Ахмед от Разбойна на 19 г. и Жельо Димитров от Тънково на 21 г., а на 22 януари се е състояло бракосъчетанието между най-възрастните - Алфонсо Сайнс от САЩ на 66 г. и Галя Дойчева от Равда на 34. Присъставен е и още един брак - между Волфганг Хамм от Германия на 63 г. и Веселина Борисова фон Люман от Несебър на 41 г. От българските бракове най-голяма е разликата в брачна двойка, в която мъжът е по-възрастен със 17 година от жената. Това е и единственият брак съпътстван от предварително сключен брачен договор. При смесените бракове има случаи, при които разликата във възрастта варира от 19 до 32 г.

Най-малко са сключените бракове през март - 2. През февруари са 4, януари - 5, а най-много - през април - 7. Миналата година през март за били сключени 4 брака, януари - 3, а през февруари и април - по 7.

Максим Момчилов