270 деца от "Владиславово" посетиха летището и военноморската база и Първо ОУ, посетиха Летище Варна и Военноморска база – Варна.

Познавателният тур бе организиран съвместно от кмета на район "Владислав Варненчик" Добромир Джиков с ръководствата на "Летище Варна" и Военноморска база – Варна като ден на отворените врати за двата обекта.

Децата преминаха през ключови постове в аеропорта и се почувстваха като истински пътници – видяха как се проверяват пасажерите и техния багаж, как се издава бордна карта и всички формалности, необходими за да се качи човек в самолета; разходиха се по пистата и видяха отблизо кацналите самолети.

Във военноморската база разгледаха бойни кораби и различни видове оръжия, запознаха се с видовете екипировка за различни случаи (пожар, наводнение и др.).

Като цяло те научиха много интересни и любопитни факти за тези два символични за Варна обекта, научиха повече за хората, които работят там и за спецификата на техните професии.
Инициативата бе посрещната с възторг и любопитство от децата, защото почти никой от тях не бе виждал отблизо боен кораб и не бе пътувал със самолет. Идеята на организаторите - да подарят на малчуганите едно вълнуващо приключение, беше изпълнена.

В края на деня всяко от децата получи сертификат, подписан от директора на "Летище Варна", от началника на Военноморска база – Варна, и от кмета на район "Владислав Варненчик", че е посетило двата обекта със специален режим на достъп. На всеки от учениците ще бъде предоставена "Снимка за спомен" от посещението.

 

 

Днес+