DSC_0954

DSC_0954

4 тръгва по Гладстон, ще има спирки

за което "Черноморие" вече писа. Тя влиза в сила от 26-и ноември, събота. На мястото на седем от все още съществуващите линии ще бъдат пуснати нови. Една от тях е линия №4, която обаче ще има изцяло нов маршрут.

Улицата е с две ленти с двупосочно движение. Честа гледка са спрелите там автомобили. "Платното ще бъде разчистено", обеща Красимир Стойчев - заместник-кмет по бюджет и финанси в Община - Бургас. "Спирки на улица "Гладстон" ще има. За начало ще бъдат поставени знаци на местата, където автобусът ще спира", каза в отговор на въпрос на "Черноморие" Петко Драгнев - управител на общинската фирма превозвач "Бургасбус".

Новата транспортна схема, която засяга и улица "Гладстон" в Бургас, се реализира като част от проекта "Интегриран градски транспорт", който Община - Бургас изпълнява от 2008-а година.
По проекта бяха закупени новите автобуси, за които Общината тегли кредит в размер на 20 млн. лева. Обезпечаването на кредита започна от началото на тази година. В рамките на проекта на 7-и септември бе въведена и електронна система за таксуване. От употреба излязоха хартиените карти. Предстои да бъдат въведени в ескплоатация вендиг автоматите, след като завърши фискализацията от страна на НАП.
По трасето, по което ще се движат автобусите от градския транспорт, вече са монтирани съответните пътни знаци, забраняващи спирането, престоя и паркирането на други превозни средства.
Проектът предвижда закриване на седем от сега съществуващите линии на градския транспорт. На тяхно място ще бъдат заложени нови, сред които и т.нар. Б1 и Б2 - бърза линия, която ще свързва трите комплекса - "Меден рудник" с "П.Р.Славейков" и "Изгрев".
Сред новите е и №4, която ще се движи по маршрут автогара "Запад" - булевард "Демокрация" - улица "Булаир" - булевард "Иван Вазов" - улица "Гладстон" - автогара "Запад".