40 скочиха за кръста в Бургас на Богоявление

Сред смелчаците за кръста в морските води скочи и "Мистър Менхънт България" Али Алиев. За втора поредна година обаче най-бърз се оказа 19-годишният плувец от Спортното училище в града Никола Калчев. Той успя първи да стигне до кръста, хвърлен от сливенския митрополит Йоаникий в морето.

Отбелязването на Богоявление в Бургас и тази година започна с празнична литургия, отслужена в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий". Хубавото време изкуши много хора да присъстват на ритуала по благославяне на бойните знамена на българското войнство, тържествения богоявленски водосвет, отслужен от Сливенския митрополит Иоаникий и литийното шествие по главните улици на града.

С венци и цветя бе отбелязана и 162-та годишнина от рождението на българския националния герой Христо Ботев. Тържественият ритуал събра пред паметника на поета в Морската градина кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, бургаски депутати и общински съветници, представители на общинска и областна администрация, политически и обществени организации, много граждани.