Strelba2

Strelba2

40 стрелци премериха мерник в турнир

Различното  тази година е, че се организира от първия в града клуб по стрелба "Виктори-Бургас". Целта на младите стрелци е да развиват и популяризират сред бургаските любители стрелбата- спорт, в който България има традиции и олимпийски успехи.

Strelba1

Официален старт на събитието даде заместник-кметът Лорис Мануелян, който заяви категоричното желание на общината и занапред да подкрепя спорта и усилията, които полагат бургаските стрелци. Точни в мишената бяха попаденията му с автомат "Калашников", въпреки че последния път когато е стрелял  е било по време на военната му служба.

Най-малкият фен на стрелбата се оказа две годишната дъщеря на шефа на пътното управление в Бургас - Митко Порязов, която не се уплаши от силните гърмежи, а с любопитство наблюдаваше състезанието.

Макар тази година организаторите да бяха заложили на индивидуалното, пред отборното представяне, първа награда в дисциплината прецизна стрелба отново спечели Кузман Шишков - представител на военен спортен клуб "Транслогистик". На второ и трето място се класираха съответно Борислав Денински и Артьом Сахаров.

Сахаров грабна купата и в дефанзивната стрелба. Второто и трето място съдиите присъдиха на състезателите от "Виктори-Бургас" - Стоян Тончев и Иван Бончев, с което клубът даде сериозна заявка за бъдещи успехи на фона на сериозната конкуренция, която пребори.

Сред официалните гости в публиката на "Капчето" бяха и областният управител Константин Гребенаров, началникът на щаба на Военноморска база Бургас капитан І ранг Георги Русев и съпругата му, Веселина Деведжиева - началник на отдел "Спорт" в Община Бургас.