49 са приети за лечение в здравни заведения в Бургас и Айтос. Снимката е илюстративна

49 са приети за лечение в здравни заведения в Бургас и Айтос. Снимката е илюстративна

49 са новите случаи на заразени с COVID-19 в общините Айтос (22 случая) и Руен (27). Всички те работят в шивашки цех в Айтос. Това е първият такъв клъстър на заразени с корона вирусна инфекция открит в област Бургас от началото на пандемията до днес.

Общо 62 са новорегистрираните случаи за изминалото денонощие в Бургас и областта. Останалите нови случаи са - 7 в община Бургас, 6 в Карнобат, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас.

От новоустановените случаи един е на медик от Айтос, 8 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение. 49 са приети в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас и СБАЛПФЗ - Бургас, както и в болницата в Айтос. Заради увеличения брой приети пациенти с корона вирусна инфекция, в МБАЛ - Айтос ще бъде разкрито COVID отделение с 25 легла.

310 са на домашно лечение. Излекуваните вече са 784. Общият брой на регистрираните случаи от началото на пандемията е 784.

Една жена от Средец е починала. Мъжът й е на лечение в болница, а детето им е под домашна карантина. Така общият брой на починалите става десет.