DSC_2560

DSC_2560

560 ученици на състезание по английски в Бургас

в Бургас. То се организира от сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България", а негов домакин е СОУ "Св. св. Кирил и Методий". За първи път в историята на състезанието то се провежда в бургаско учебно заведение. СОУ "Св. св. Кирил и Методий" е член на сдружението от 2011 година.

Състезанието по английски език започва в 11.00 часа на 14-ти март в бургаското школо. В него знанията си по езика на Шекспир ще покажат ученици от II до XII клас от цялата страна. Право за участие в националното състезание са получили тези, които са спечелили вътрешно училищния кръг на своето учебно заведение. Изпитът ще продължи един час за първо ниво и 3,45 часа за ниво C. Всички участници в състезанието ще получат сертификати. Класиралите се от първо до трето място ще бъдат наградени със сертификати, медали и предметна награда. Сертификат и предметна награда ще получат и преподавателите на най-добрите ученици. Отличията ще бъдат връчени на церемония през пролетта.

Ден преди състезанието, на 13-ти март, от 17.30 часа в залата на Гарнизонния военен клуб ще започне концертът, организиран от домакините от СОУ "Св. св. Кирил и Методий". В продължение на един час възпитаниците на бургаското училище ще покажат своите музикални таланти. В концерта ще участва мажоретния състав с ръководител Гергана Маргаритова, балет "Дюн", ще има спортни танци. Автор на художествената част на спектакъла е Нина Костова, а на музикалното оформление - Веселина Димова.

Концертът се организира от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" с подкрепата на Община Бургас. Покани за него са изпратени до началника на Регионалния инспекторат по образование на МОН Виолета Илиева, до заместник-кмета по образование в общината Йорданка Ананиева, до началника на отдел "Образование" в администрацията Веселина Таралова, до директорите на училищата членове на сдружението.