Статистите, които участват в сцената с купона на яхтата, са от Бургас. Снимки Черноморие-бг

Статистите, които участват в сцената с купона на яхтата, са от Бургас. Снимки Черноморие-бг

80 статисти от Бургас участват в снимките на сцена от филма "Memory" с участието на британската кино звезда Лиъм Нийсън. Той кацна на "Летище Бургас" на 11-ти април с полет Великобритания. Филмът е американска продукция с българско участие. Снимките ще се състоят на три родни локации - Созопол, Варна и Добрич.

Първата спирка на кино звездата е Бургас. А в продължение на три нощи (12, 13, 14 април) се снима сцената с лятното парти в Созопол. Купонът е на луксозна яхта, която е акостирала на марината в морския град. Подготовката за сцената (по време на партито на яхтата ще бъде извършено убийство б.а.) се състоя през светлата част на деня, а снимките снощи продължиха 12 часа, колкото трае обикновено един снимачен ден.

В "Memory" Лиъм Нийсън играе ролята на убиец, който при отказ да свърши работа за опасна престъпна организация, се превръща в мишена и трябва да тръгне на лов за тези, които го искат мъртъв.

Статистите, които участват в снимките в Созопол са на възраст от 18 до 45 години. Те играят роли на гостите на купона, който се вихри на борда на яхтата. "Много добре се отнасят към статистите. На терен са взети всички противоепидемични мерки. През цялото време се носят маски за лице", сподели пред "Черноморие" Маруся Русева, която отговаря за кастинга на статистите. Това не е първият филм, за който бургазлийката набира статисти, но е първата американска продукция със звезда от ранга на Лиъм Нийсън.

Част от статистите, които се снимат сега в "Memory" вече имат известен опит пред камерата. Те са участвали в масовите сцени на телевизионния сериал "Съни бийч", на игралните филми "Петя на моята Петя" и "Голата истина за група "Жигули". Част от снимките и на трите заглавия бяха направени в Бургас и региона.

От Созопол в петък екипът се мести във Варна, където ще продължи снимачният процес. Снимки ще има и в Добрич.

Галерия