98 бебета проплакаха в бургаската болница до Бабинден

Десислава Събева е родила преди броени дни своята щерка Даниела и с лекота влезе в ролята, отредена й за празника.

 

Специални гости на Бабинден бяха зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, кметът на общината Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Те поздравиха екипа на Родилно отделение и пожелаха на лекарите, акушерите, сестрите и санитарките здраве и още много здрави бебета.

2 649 новородени са дошли на бял свят в бургаската болница през 2009-та година. 39 е броя на двойките близнаци, които са се родили през изминалити 12 месеца, най-голям - 7 е бил броят им през февруари.

До обяд на днешния празник в отделението се родиха 2 момичета.

Ръководството на болницата предприе редица стъпки за повишава на качеството на услугите н Родилното отделение. Всяка сряда тук има "Ден на отворени врати". В рамките на инициативата бъдещи майки могат да посетят отделението и да получат отговори на въпроси, които ги вълнуват. В отделението вече има и ВИП сектор, където бургазлийки могат да родят.

"До средата на годината трябва да са минали процедурите за закупуване на апатура за лаболаторията за ин витро, която е финансирана от община Бургас", каза директорът на МБАЛ д-р Стефан Станчев.