Адвокат стана общински лидер на СДС Бургас Въпреки Световното и мача Англия – Германия, който се игра по същото време, залата на театър "Адриана Будевска" бе препълнена.

"Бургаската организация е една от най-активните и най-можещите", приветства сините лидерът на СДС Мартин Димитров, който бе гост на конференцията и лично поздрави новоизбрания лидер.

"Благодаря за гласуваното доверие. По време на своето управление ще заложа на два основни принципа – приемственост от предишното ръководство и диалогичност с коалиционните партньори от ДСБ, БЗНС на Анастасия Мозер, БСДП и Гергьовден", заяви след избора си адв. Райков.

Той поема лидерството на местните седесари от адв. Вълчо Чолаков, който се оттегли от поста. Като причина за решението си Чолаков изтъкна работата си в местния парламент, както и ангажираността си в Националния изпълнителен съвет на СДС.

Константин Райков е роден през 1969  г. в Смолян. Средното си образование завършва в Английска езикова гимназия гр. Пловдив. Магистър е по право от Бургаски свободен университет. Завършил е академията за политици към Нов български университет. Работил е като юрисконсулт, в момента има собствена адвокатска практика. Адв. Райков е женен, с едно дете.

Бил е кандидат за евродепутат от листата на СДС, а на миналите местни избори бе зам.-председател на Общинска избирателна комисия от квотата на СДС.

За заместник-председатели на Общински съвет на СДС Бургас бяха избрани Тошко Иванов, Бориска Стоева и Станимир Апостолов. За членове на областния съвет делегатите предпочетоха Костадин Марков, Вълчо Чолаков, Станимир Апостолов, Стоян Атанасов, Иван Андонов, Стефан Дубаров, Стамен Стамов и Тошко Иванов. В ръководството на Общинската структура влязоха Жечо Петров, Стамен Стамов, Костадин Марков, Атанас Чепъков, Диана Димова, Пламен Чергански, Вълчо Чолаков, Цветан Дачев, Тодор Кръстев и Янчо Янакиев.