AGVarna

AGVarna

Акредитират варненската АГ болница

Управителят на АГ болница д-р Минко Минков изтъкна, че досега здравното заведение е получавало висока оценка на акредитация. "Тя е необходима за университета и за болницата. Ние имаме високи нива на компетентност на специализираното отделение по Акушерство и гинекология и отделението по Неонатология. Последното е единственото в Североизточна България по нивото си на компетентност и високо качество на обслужване". Д-р Минков добави, че акредитацията се прави периодично, защото болницата е база на катедрата и за да обучават студенти е нужно решение от Акредитационната комисия. 

Решението предстои да бъде утвърдено на предстоящата сесия на Общинския съвет в града.
На днешното заседание се проведе и работен разговор за необходимостта да бъде изграден асансьор в АГ болница. По думите на управителят на болничното заведение е необходимо изграждането на шахта с асансьор, който може и да е външен. Той каза още, че тази година в бюджета са включени пари за лапароскопска апаратура, ремонт на кислородния генератор и пари за допълнителен асансьор. 
Местните депутати решиха още да бъде проведена нарочна комисия с директорите на лечебни заведение в града. На нея трябва да бъде преценен приоритета за развитие на всяко болнично заведение. По този начин и Стратегията за развитие на варненското общинско здравеопазване за периода 2013 - 2018 година ще бъде допълнена с конкретика. Стратегията "По-добро здраве за варненци през ХХІ-ви век" е внесена от група "Център". 

Днес+