Към заведенията в Бургас има повече интерес в сравнение със секционните комисии. Снимки Лина Главинова

Към заведенията в Бургас има повече интерес в сравнение със секционните комисии. Снимки Лина Главинова

15,90% е избирателната активност в област Бургас към 12.30 часа, сочат данни на Районната избирателна комисия. Имащите право на глас в региона са 357 096 души. Гласуването се извършва в 742 секционни комисии, като 722 са основни, а 17 секции са разкрити в лечебни  заведения, домове за стари  хора и други специализирани места, уточниха от Районната избирателна комисия. Машини за гласуване има в 191 секции в Бургаско. На територията на община Бургас машини за гласуване има в 130 секции.

Активността в община Бургас е 13,79%. Тук живеят е най-много избиратели в областта - 186 611 души.

Бургазлии обаче предпочитат да почиват, вместо да гласуват. Това показват, не само данните на РИК, но и проверката на "Черноморие". Фоторетортерът на сайта засне жители на морския град, които са решили да се отдадат на релакс, вместо да отидат до урните.

На 26 май в България се а провеждат избори за народни представители за Европейския парламент. България има право да изпрати 17 свои представители в ЕП. В изборите днес участват 13 партии, 9 коалиции, 11 инициативни комитета. Имащите право на глас могат, освен за партия или коалиция, да гласуват и преференциално за кандидат от съответната листа.

Галерия