Андреа Банда Банда е част от тричленното жури за късометражно кино

Андреа Банда Банда е част от тричленното жури за късометражно кино

Актьор, преподавател по кино изкуство и влогърка и тв водещ ще бъдат журито, което ще определи победителите в категорията за късометражно кино на "Burgas International Film Fest" (BIFF). Петото издание ще се проведе от 18-ти до 25-ти юли в Бургас. Актьорът с бургаски корени Тони Минасян, преподавателят по кино изкуство Дени Алканиз и тв влогърката и водеща Андреа Банда Банда са тримата членове на журито. Те са потвърдили участието си в тазгодишното издание на бургаския фестивал.

Тони Минасян е част от трупата на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" и е второ поколение актьор като баща си - покойния Артюр Минасян.

Aндрea Бaндa Бaндa има своя рубрика за кино, а французинът Дени Алканиз е преподавател по кино изкуство.

Прожекциите на фестивала са планирани за открита сцена "Охлюва". В програмата е включен и клас по фотография, който ще води бургазлията Иван Григоров.

BIFF'2020 се организира от фондация "Модерат" в партньорство с Община Бургас и медийната подкрепа на сайт "Черноморие". Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Двама българи влизат в журито на Международния филмов фестивал в Бургас

Галерия