Никола Парашкевов (на преден план в средата) е новият член на журито. Снимка Архив Черноморие-бг

Никола Парашкевов (на преден план в средата) е новият член на журито. Снимка Архив Черноморие-бг

Актьорът от трупата на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Никола Парашкевов ще бъде 9-ият член на журито на 22-рия "София филм фест на брега", който ще се проведе от 21-ви до 29-ти март в Културен дом НХК в Бургас. В програмата на фестивала са включени прожекции на 20 пълнометражни филма. 

Никола Парашкевов е роден на 1-ви март 1989 година в Бургас. През 2012 година завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов, а веднага след това постъпва в трупата на ДТ "Адриана Будевска" в Бургас. 

Участва в постановки на Борислав Чакринов (Дърк в "Умопомрачение" от Сам Бобрик, Чунчев в "Милионерът" от Йордан Йовков, Пабло в "Третата дума" от Алехандро Касона, Алексей в "Съвсем проста история" от Мария Ладо), на Бойка Велкова (Усвал Алвинг в "Призраци" от Хенрик Ибсен, Жан в "Госпожица Юлия" от Стриндберг), на Богдан Петканин (Бъч в "Примадони" от Кен Лудвиг, Пьотър в "Лес" от Островски), на Десислава Шпатова (Павел в "Гераците" от Елин Пелин, Юрген Тесман в "Хеда Габлер" от Хенрик Ибсен). 

Снима се в първи сезон на сериала "Софѝя вкъщи". В момента репетира Меркуцио в "Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир с режисьор Лилия Абаджиева.

Журито на 22-рия "София филм фест на брега" с председател худ. ръководител на фестивала проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, Христо Димитров-Хиндо, Слави Георгиев, Стефани Райчева и Никола Парашкевов ще присъди наградата "Сребриста чайка" на най-добрия филм от 18-те в конкурсната програма. 

Билетите за 22-рия "София филм фест на брега" могат да бъдат закупени от каса "Часовника" и каса "НХК" от 11-ти март.

22-рият "София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт Фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".