"Акулите" победиха "Миньор", агитката нахлу на стадиона Четвъртфиналът от турнира, спонсориран от "Форд мото Пфое", се игра пред препълнените трибуни на стадиона в Поморие.

Пределно мобилизирани да докажат потенциала си, младите възпитаници на старши треньора Петър Хубчев надиграха безапелационно един от хитовете през този сезон в първенството на "А" група. Втородивизионните домакини бяха пренапрегнати през порвото полувреме и вратарят им Янко Георгиев ги спаси в три опасни ситуации след удари на Горан Янкович на два пъти и веднъж на Велимир Иванович. На почивката поморийските "акули" осъзнаха, че дяволът не е чак толкова черен и наложиха превес. В 57-мата минута Цветан Христов изведе отлично Яни Пехливанов, който елиминира вратаря Иван Чворович и от малък ъгъл откри. Перничани отвърнаха с хаотичен натиск, а домакините не изпускаха шанса да организират контратаки от дълбочина. Втория гол беше изработен от резерви. Любомир Божинов пусна хитър пас на 16-годишния Живко Петков и той хладнокръвно порази мрежата.

След последния сигнал на главния рефер Христо Ристосков около стотината фенове на "Миньор" започнаха да чупят седалки и да замерят с тях полицаите и охранителите, които успяха да овладеят ситуацията и да изведат агитката от стадиона.

"Горд съм с момчетата, които доказаха, че имат голямо футболно бъдеще. Раздадоха се докрай, демонстрираха воля и характер. Смешно е да имам предпочитания кой да ни е противник на полуфиналите", заяви след мача щастливият наставник на победителите Петър Хубчев.

Съставът на "Черноморец-Поморие": Георгиев, Велков, Г.Костадинов, Митев, Цв.Филипов, Чакъров /76-Иванов/, Коев, Г.Димов /83-Божинов/, Пехливанов /82-Петков/, Орачев, Пл.Димов.