Ал Ди Меола идва за концерт в Бургас, пука гума по пътя

 

Концертът в Бургас е част от турнето на Ал Ди Меола, с което започна европейската му обиколка. По време на това турне музикантът ще представи най-новия си проект "New World Sinfonia".

Това е третото гостуване на китариста у нас. Часове преди концерта си в Бургас, Ал Ди Меола призна, че смята да включи елементи от българската фолклорна музика в следващия си проект. Той познава музиката на Иво Папазов-Ибряма. Слушал е и други музиканти, които съчетават в проектите си фолклорни елементи, но му е трудно да си спомни имената им.

Желанието му да свири в Габрово и Бургас, които са включени също в турнето му у нас, било породено от това, че никога досега не е идвал по тези места. "Повечето музиканти идват да свирят предимно в София. Аз исках да отида и на други места", призна китаристът.

Турнето на Ал Ди Меола се организира от "Fleshbone". Концертът тази вечер събра в Театъра за драма, опера и балет почитатели на музиканта. Китаристът и групата му заразиха с музиката си меломаните, дошли да се насладят на нежните звуци на китарата, които се сляха със звученето и на другите инструменти.

На финала Ал Ди Меола изсвири едно парче на бис, след което остана да раздава автографи и да се снима с феновете си.