KnigaV

KnigaV

"Алея на книгата" за втора година във Варна

, в който се включиха най-популярните български актьори, музиканти, спортисти, политици, медийни лица, доказа, че четящите хора в България не са изчезващ вид.

През 2010 година, асоциация "Българска книга" и община Варна, инициираха създаването на "Алея на книгата" до брега на морето. Романтичната идея се превърна в традиция, която очертава пътя на четящите хора. И това лято Варна отново ще бъде домакин на над 33 водещи български издателства с най-актуалните литературни заглавия.

Варненският кмет Кирил Йорданов, за втора поредна година официално ще открие "Алея на книгата 2011" в Морската градина на 17 юли в 19:00 часа. На откриването ще бъде връчена наградата в конкурса за най-добър младежки разказ, организиран от община Варна. За доброто настроение ще се погрижат децата от детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета" към Общински детски комплекс Варна, с ръководител Юлия Недева и балет "Мелъди", с ръководител Милена Попова.

Всяка вечер от 18:00 до 21:00 часа на сцена "Раковината", в непосредствена близост до красиво оформените летни шатри, ще се проведат литературни четения, премиери на нови заглавия, срещи с автори. Събитието се осъществява с медийното партньорство на сайта "Аз чета".

Сред гостите на лятната сцена ще бъдат Ана Данаилова, Владимир Пищало (който пристига специално за събитието от Сърбия), Галин Никифоров, Даниел Вълчев, Елена Алексиева, Евтим Евтимов, Захари Карабашлиев, Ина Герджикова, Ицко Финци, Калин Терзийски, Красимира Кубарелова, Лозинка Йорданова, Михаил Вешим, Романьола Мирославова, Светлана Дичева, Степан Поляков, Стефан Цанев, Чавдар Ценов.

Работното време и тази година ще бъде от 10:00 до 22:00 часа.

Днес+