Алея ще свързва Сарафово с Бургас разстоянието между града и Сарафово за разходка през почивните дни. Половината от пътя те изминават по сега съществуваща алея покрай Евиния плаж, която стига до Солниците, след което следва черен път или през плажа. Асфалтираният път продължава по-нататък. Той всъщност представлява огромни плочи, които са поставяне преди години при укрепването на този участък от свлачището. Сега желанието на администрацията е да бъде направена една алея, която да осъществи връзката между Морската градина и Сарафово.

 

В общината са обсъждали и идеята за откриване на Музей на авиацията. Съществуващият доскоро музей на територията на летището бе превърнат в терминал, а експонатите изкарани отвън.

На общественото обсъждане на проектобюджета присъстваха зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев и директорът на ТД "Изгрев" Мария Михалева.

Предвижда се детелината за Сарафово да бъде изцяло осветена, ще бъде асфалтиран паркингът при входа на Сарафово, а на две улици – "Брацигово" и "Октомврийска" – предстои основна реконструкция. Предвижда се още разширение на канализационната мрежа, както и подмяна на осветлението по ул. "Октомврийска". Проектира се нова детска ясла.

Тази година трябва да започне работа по проекта за строителство на шумоизолираща стена около летището, с което ще бъде решен един от най-наболелите проблеми за жителите на Сарафово – шумът от самолетите. Ще се работи и по идеята за изграждане на рибарско пристанище. Сред поставените въпроси от жителите на квартала, предимно млади хора, бяха въвеждането на "Синя зона", основно почистване на улиците преди началото на сезона, ограждане и осветление на гробищата, обособяване на пешеходна зона до плажа.