Антон Велков: Отборът трябва да прилича на треньора

поемане на отбора. Велков бе привлечен от Душан Буковац - член на Съвета на директорите, на мястото на напусналия в края на миналата година Красимир Балъков. Вуковац е привлякъл за помощни-треньор и Никола Попович. "Надяваме се да задържим резултатите и да ги направим по-добри през този полусезон", заяви Буковац.

 

 

"При Красимир Балъков са постигнати много добри резултати. Има основа, но трябва да се работи", каза Велков. Днес той направи първата тренировка с отбора, който беше в едномесечна ваканция. Не всички футболисти обаче се явиха точно в 14.00 часа в съблекалните на стадион "Лазур". Някои в този момент кацаха на летищата в София или Бургас. "Първите ми думи към тези, които ще закъснеят и няма да се включат днес в тренировката няма да са "санкции", но те трябва да разберат че не могат да правят такива неща", заяви новият старши-треньор на "акулите".

След като гръмнаха шампанското в съблекалнята и си пожелаха успех, момчетата на Антон Велков излязоха на терена за първата си за годината тренировка. Подготовката на отбора ще продължи до 20 януари в Бургас, след което футболистите заминават на подготовка в Поморие. От 2 до 14 февруари ще бъдат на лагер в турския курорт Анталия, където имат насрочени четири контроли - на 5, 7, 9 и 11 февруари. Два от съперниците на "Черноморец" вече са ясни - "Винтертур" - Швеция и "Бран Берген" - Норвегия.

В работата на новия старши-треньор ще му помага Никола Попович, който идва от Португалия.  Той е работил Сърбия и Черна гора, в "Видин" Сандански, Португалия и "Селта" Испания.  По-късно ще бъде привлечен и още един помощник-треньор.

До седмица ще стане ясен и координаторът на Детско-юношестката школа на "Черноморец"