Георги Бърдаров излиза срещу Артьом Анатолиевич - Арти

Георги Бърдаров излиза срещу Артьом Анатолиевич - Арти

Артисти, писатели, музиканти, художници влизат в "Директен сблъсък". Той ще се състои в два последователни дни на 5-и и 6-и юни от 17:30 ч. пред експозиционен център "Флора" - Бургас. Целта е по нестандартен и иновативен начин да се представят различните сфери в изкуството, сравнявайки традиционните форми с модерните.

Словесните дуели ще се проведат в няколко модула:

• Сцена / театър

• Български език / слово

• Музика

• Изобразително изкуство / графичен дизайн

• Видео / режисура

В модула "Сцена / театър" един срещу друг ще се изправят Стефан Попов (Chefo) и Пламен Каров.

Стефан Попов - Chefo‘ е актьор и репортер в предаването по БНТ "Денят с Георги Любенов", а Пламен Каров е актьор и режисьор на свободна практика.

В мозула "Български език / слово" Артьом Анатолиевич - Арти излиза срещу писателя Георги Бърдаров.

Георги Бърдаров е писател. Печели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити "Ръкописът" с романа "Аз още броя дните". През 2021 г. получава Европейската награда за литература за България за романа си "Absolvo te".

Артьом Анатолиевич - Арти е български актьор, певец и влогър. Участник в "X Factor България 2015".

В модула "Музика" един срещу други се изправят Георги Киров и Искрен Тончев.

Искрен Тончев - Искрата е български изпълнител, музикален продуцент, автор и преподавател по бийтбокс. Републикански шампион по бийтбокс, финалист шоуто "България търси алант".

Георги Киров, по-познат сред младите като D-ZASTA, е трап изпълнител и музикален продуцент, родом от Бургас. 

А в модула "Изобразително изкуство / графичен дизайн" срещу Атанас Стоянов излиза Симона Димитрова.

Атанас Стоянов е член на Дружеството на бургаските художниците, в чиято дейност участва активно. Преподавател по скулптура в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Бургас.

Симона Димитрова - дипломиран студент по специалност "Графичен дизайн" в Arts Univeristy Bournemouth, Англия. По време на обучението си е била на едно от първите места по успех в курса и печелила множество награди с проектите си.

В модула "Видео / режисура" участват Деян Панаьотов и д-р Росен Петров.

Д-р Росен Петров е преподавател по българска телевизионна журналистика. В неговите часове студентите за първи път застават пред камера и хващат микрофон в ръка. Радетел на идеята в Бургас да се построи Дворец на културата.

Деян Панаьотов - Dideishan е български режисьор и оператор. Един от най-разпознаваемите режисьори сред младото поколение с над 200 музикални видеоклипа зад гърба си и близо 10 късометражни филма. Също така е режисьор на 2 уеб сериала.

Галерия