zafirov_7

zafirov_7

Атанас Зафиров купи консерви на ромите в Победа

квартал "Победа". Кандидат-депутатът от коалиция "БСП - лява България" се срещна със стотици роми, които пострадаха от проливните дъждове в последните дни. Хората разведоха Зафиров по домовете си, като споделиха, че нито един политик не се е заинтересувал от техните проблеми.

От обиколката се видя, че голяма част от къщите все още са под вода, стаите са поразени жестоко от пороите, а условията за живот са нечовешки. Малки деца, възрастни хора и инвалиди са принудени да спят в една стая заради наводнението. "Това е срамно за държава в ЕС и в 21 век. Срамно е и за най-добрия град за живеене. Ангажирам се да помогна с всички сили. Ще настоявам да се създаде специална комисия към общината и общинския съвет, която да се заеме с проблемите в квартал "Победа", коментира  Зафиров.

От своя страна хората споделиха, че при тях политици обикновено идват само по изборите. "Обещават, че ще помагат, а след това си отиват. Вие сте първият депутат, който се сеща за нас. Целият квартал ви е благодарен за това", коментираха пострадалите от бедствието.

Кандидат-депутатът беше изумен от лошото състояние на пътната мрежа и инфраструктурата в "Победа". "Непонятно е как оцеляват  тези хора. Тук няма елементарни условия. Направо е смайващо как в Бургас се наливат десетки милиони в показни проекти, а само на няколко километра  от центъра хората живеят по - зле и от тези в най - затънтените африкански държави. Тук няма канализация, електрическата мрежа е в лошо състояние, реално няма и пътища. Проблемите са много. Тези хора са като отритнати от обществото. Време е наистина да се заработи за реална интеграция на ромите", каза още Зафиров.

Той направи и дарение за бедстващите жители. С лични средства закупи консерви, минерална вода и хляб за най-тежко пострадалите. Помощта беше разпределена между най-нуждаещите се от квартала.