Победителите в отделните категории бяха наградени на церемонията по откриването на фестивала. Снимки Бургас без цензура

Победителите в отделните категории бяха наградени на церемонията по откриването на фестивала. Снимки Бургас без цензура

Български винопроизводители изнасят продукцията си в 57 държави, като най-висок е експортът към страните от Западна и Централна Европа. Български вина се продават и в страни от източния блок като Полша и Чехия, както и във Виетнам, Китай и Япония.

В страната ни има 60 000 хектара с лозови насаждения, стана ясно от приветствието на заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев при откриването на 12-то издание на "Wine and Spirits Fest Burgas", което се провежда от 19-ти до 21-ви юли в зала "Черноморие" на Конгресен център Бургас.

Специални гости на откриването бяха и г-жа Софи Палас директор международни отношения OIV, Проф. Виторино Новело - председател на комисията по лозарство на OIV, Димитър Николов - кмет на Бургас, Красимир Коев - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по розата и виното, Йордан Чорбаджийски - председател на Националната лозаро-винарска камара

Международно жури определи победителите в 4 категории - "Бели сортови и купажни вина от последна реколта", "Розови сортови и купажни вина от последна реколта", "Червени сортови и купажни вина от последна реколта" и "Червени сортови и купажни вина стара реколта". Победителите бяха наградени по време на официалната церемония по откриването на фестивала, който продължава днес и утре от 16.00 до 22.00 часа в Конгресния център на Бургас.

Галерия