Мики Ангелов (вдясно) по време на снимките на късометражен филм продуциран от компанията му. Снимки Мики Ангелов

Мики Ангелов (вдясно) по време на снимките на късометражен филм продуциран от компанията му. Снимки Мики Ангелов

Българският актьор Мики Ангелов, който от години живее в Лондон, току-що завърши снимките на сериал за английския Канал 4. "Снимките бяха в Белгия. Това е една криминална драма с режисьор Ян Матюс. Аз имам поддържаща роля, а в главната зрителите ще видят Патрик Гибсън, който е известно име на Острова", разказа Ангелов, който е и наполовина бургазлия. Той е завършил презтижното Drama Shool и след няколко кастинга стига до продукцията, в която се среща с Гибсън.

Янгелов има и продуцентска къща, с която наскоро завърши първия си проект. Това е късометражният филм "Over-Saturated". "Това са пет различни истории, които се случват в една тоалетна по време на парти. Идеята е че винаги, когато сме около хора крием нещо от себе си, а когато си сам показваш истинското си Аз. Идеята е да се покаже тази истина.  Много сме горди, защото целият филм от 17 минути всъщност е от един единствен кадър", разказа още Мики, който предстои да изпрати лентата на няколко кинофестивала. Мечтата на Мики е да съвместява продуценството с актьорстово като много би искал да режисира някога свой собствен игрален филм. Засега предпочита да остане да живее в Англия, въпреки че и в България нещата се развиват в положителна насока.

"Тук коронакризата се отрази наистина негативно на филмовия бранш. Имаше период , в който не можеше да си намериш никаква работа и нищо не се снимаше. Сега индустрията си стъпва на краката и отново се възобновяват снимките. Мерките се спазват и се нагаждаме към новите обстоятелства. Например в Белгия докато снимахме навсякъде бяхме с маски, всичко се дезинфекцираше и се спазваше дистанция. Сред актьорите няма такива, които да не одобряват носенето на маски, защото знаем, че най-важното е да правим изкуство. 2020-та година ни показа, че когато ни е трудно отправяме поглед именно към изкуството. Тази година ни показа колко е важно всъщност то", каза още Мики.

Той е един от многото наши сънародници, които не успяха да се приберат в родината си за Коледа, заради затегнатите мерки срещу коронавируса. Според него ситуацията в момента в Лондон е леко напрегната след новините около новия щам на вируса. Улиците са отново пусти, а магазините изпразнени. Според него сега хората повече от всякога имат нужда от коледен дух.

Галерия