LineykaV2

LineykaV2

Бебе се роди здраво в "Майчин дом", мистериозно почина в АГ-то

специалисти от АГ болницата в клиниката и било решено то да бъде преместено в общинската болница. Там мъничето било сложено на командно дишане, но починало по обяд вчера. 
Завеждащата отделението по неонатология д-р Петинка Цветкова отказа информация, тъй като медицинският управител д-р Радослав Минков не бил в града. Тя заедно с д-р Ангелова взели решението бебето да бъде спешно преместено. Родителите са в шок от внезапната кончина на рожбата им. Трябвало да се иска съгласието им, за да получат журналистите информация по случая, каза д-р Петинка Цветкова.
Проверка във Варненската окръжна прокуратура установи, че при дежурния прокурор не е постъпвал сигнал или жалба от родителите.
В късния следобед вчера медицинският управител на АГ-болницата д-р Радослав Минков съобщи, че бебето е било прието при тях в крайно тежко състояние. Засега докторите само гадаят каква е причината за смъртта му. "Повече ще знаем след аутопсията, възможно е то да е имало вродени малформации или други поражения на молекулярно или клетъчто ниво", предположи медик.

Днес+