Бенчо Бенчев (вторият отляво надясно) не изпълни решение, взето на заседание на ОбС на БСП Бургас. Снимка Лина Главинова

Бенчо Бенчев (вторият отляво надясно) не изпълни решение, взето на заседание на ОбС на БСП Бургас. Снимка Лина Главинова

Бенчо Бенчев (общински съветник от групата на БСП б.а.) прегази решение на Общинския съвет на столетницата в Бургас относно как да се гласува докладната записка за бюджета на морската община. На свое заседание, което се проведе в понеделник вечерта, членовете на ОбС на БСП са взели решение съветниците им да не подкрепят бюджета с мотивирано становище, научи "Черноморие". На заседанието са присъствали съветниците - Евгений Мосинов, Кирил Петков, Чанко Мирчев и Бенчо Бенчев. Поради здравословни причини на партийната сбирка е отсъствал Стоян Колев.

Въпреки решението на ОбС на БСП обаче, против бюджета гласуваха само трима съветници - Кирил Петков, Стоян Колев и Чанко Мирчев. На сесията не присъства Евгений Мосинов, а Бенчо Бенчов не е упражнил правото си на глас. Така БСП, която има група от петима съветници, на днешната сесия разчиташе само на трима, които спазиха решението на ОбС на партията.

Тепърва ще става ясно дали постъпката на Бенчо Бенчев ще има последици за него самия. Бенчев е за втори път съветник от гражданската квота на БСП. В настоящия Общински съвет той е и заместник-председател.

Бенчев, който има собствен бизнес, влезе в остър словесен двубой с лидера на БСП Корнелия Нинова, заради луксозното возило, което си купи преди няколко медеца.

Увеличиха с 820 000 лева макро рамката на бюджета на Бургас