Bocheli

Bocheli

Бесни бургазлии масово връщат билети за концерта на Бочели Бочели у нас. Италианският оперен певец трябваше да пее в зала "Арена армеец" на 30-ти май. Организаторите от промоутърска компания "European Event Service" промениха датата за 31-ви август, но не в залата, а на стадион "Българска армия". По тяхна информация причината за смяната на датата и мястото е големият интерес към концерта на Бочели у нас.

Меломани обаче масово връщат билети за отменения концерт и искат да си получат парите обратно. "Купих си промоционален билет от 85 лева още през октомври за 13-ти ред в залата. Сега срещу него получавам правостоящо място в отдалечен сектор на стадиона. Това не е нормално", сподели пред Черноморие Ваня Колева. Бургазлийката, която е сред запалените почитатели на певеца обаче не е съгласна с промяната и предпочита да върне билета, отколкото да стоя права на стадиона. "Това не е рок концерт, на който можеш да подскачаш. Това е оперен спектакъл и тази музика се слуша седнал", обяснява Колева. Тя е една от десетките бургазлии, които вече са изпратили билетите си до организаторите и си чакат парите обратно. Жената си е платила и за куриерските услуги, които ползва, за да изпрати билета до офиса на фирмата в столицата.
Същото сторила и Станка Борисова. Жената платила 100 лева за добро място в зала "Арена Армеец" още в началото на януари. Когато научила лошата новина, не се подвоумила да изпрати билета по пощата до организаторите. "Това е подигравка. Можаха да задържат парите ни месеци наред. А сега искат още няколко месеца да печелят от нашите пари, а ние да сме забутани някъде на стадиона. Къде се е видяло, такова чудо?", възмущава се Борисова.
Потърпевши от смяната на датата са и руснаци. Те не само са си купили билети, за да чуят Бочели в София, но и самолетни билети и визи, за да влязат в страната ни. Ако организаторите им върнат парите за билетите обаче, за тяхна сметка ще си останат похарчените пари за полетите и визите.
Билети за отменения концерт могат да бъдат връщани до 10-ти юни.
Снимка ЕПА