Улица "Гео Милев" е затворена в едната си част, заради подмяна на кабел от служители на ЕВН. Снимка Лина Главинова

Улица "Гео Милев" е затворена в едната си част, заради подмяна на кабел от служители на ЕВН. Снимка Лина Главинова

Без да предупреди, ВиК остави без вода част от центъра на Бургас. На сухо са улиците "Успенска" и "Гео Милев". Каква е причината за спирането на водата обаче не е ясно. В сайта на дружеството няма информация за ремонтни дейности на тези улици, което да налага спиране на водоподаването. Там е публикувано съобщение, че ще бъде спряна водата от 09:00 до 16:00 часа в карето - улица "Алеко Богориди", улица "Александровска", улица "Булаир", улица "Константин Фотинов" и улица "Метрополит Симеон" между улиците - "Константин Фотинов" и "Антим I". Като причина се посочва - извършване на строително монтажни дейности.

Улиците, на които е спряна водата, заради ремонт, граничат с "Успенска" и "Гео Милев", въпреки това двете улици не са включени в съобщението на ВиК за спиране на водоподаването, но за сметка на това са "на сухо".

В същото време улица "Гео Милев" в посока "Александровска" е затворена за движение от страна на пешеходци, заради подмяна на 20 волтов кабел на намиращия се наблизо трафопост. Това пък доведе до спиране на електроподаването на сградите в района.