Работници с вишка премахната изсъхналата ела пред Общината. Снимки Авторът

Работници с вишка премахната изсъхналата ела пред Общината. Снимки Авторът

Бургас остана без един от символите  си - испанската ела, която се издигаше пред сградатга на Община Бургас. Дървото бе премахнато, защото изсъхна и има опасност да падне върху минувачите. С високо проходима вишка работниците премахната дървото, видя репортер на "Черноморие".

Не само това иглолистно дърво, но и други дървестни видове, покосени от природни бедствия и старост, се премахват в морския град. 100 нови дървета ще бъдат засадени на тяхно място.

Испанската ела бе тази около която бе дадено началото на светването на светлините на коледното дръвче. Традицията бе поставена от предишния кмет на Бургас Йоан Костадинов. Тогава той е екипът му започнаха да канят именити бургазлии, които да включват светлините. През 2006 година от екипа на Йоан Костадинов канят Нели Иванова - бургазлийката, която е победител в първото издание на тв реалито "Сървайвър", за да включи заедно с кмета светлините на елхата. Традицията придължи и след това, но при приемника му Димитър Николов мястото бе преместено на площад "Тройката", а естествената ела бе заменене с изкуствена.

За 13-и път включват светлините на елхата в Бургас. Вижте откога започва традицията

Галерия